James Randolph Burnham

Description:
Bio:

James Randolph Burnham
b. 19.3.1905

Isä George
Äiti Susanne (d)
Äitipuoli Caroline

Sisarukset: William (d), Felicia, Estelle, Mortimer (lapsi, velipuoli)

James on kullalla rikkaaksi lyöneen ja sittemmin radio- ja elektroniikka-alalla rikastuneen George Burnhamin vanhin elossaoleva poika ja toiseksi suurin osakkeenomistaja. Isä on yrittänyt saada hänet ottamaan toimitusjohtajan tuoli vastaan, mutta kilpailut, metsästys, safarit, kauniit naiset, nopeat autot ja Broadway sekä muut taiteet ovat vieneet tähän mennessä Jamesin kaiken keskittymisen.

Hän on jo kohtuullisen nuoresta iästä huolimattaan metsästänyt jo sarvikuonoja, norsuja ja leijonia Afrikassa kahdella safarillaan, mutta myös kotoiset karhut ja puumat koristavat hänen palkintohuonettaan. James on erittäin aktiivinen NRA:n jäsen, ja on mukana kilpailu- ja promootiotoiminnassa. Hän harrastaa myös eksklusiivisellä herrasmiesten urheilukerholla kilpa-autoilua sekä hevospooloa että miekkailua.

Hän keräilee taideteoksia, sekä aseita ja autoja. Autokokoelman ylpeys on Duesenberg SJ LaGrande Dual-Cowl Phaeton, joka kiihtyy nollasta sataan kahdeksassa sekunnissa, ja saavuttaa yli 220km/h:n huippunopeuden.

Perheellä on käytössään yksityiskone, ja senkin kanssa James on tullut tutuksi.
Jamesilla on useita ystäviä herrasmiespiireissä, mutta luottohenkilönä on aito englantilainen miespalvelija Frederick Percival.

Viime aikoina Jamesia on askarruttanut kovasti veljensä Williamin outo kuolema kaksi vuotta takaperin, jonka hän aiemmin jätti huomiotta, mutta erään hänen ystävänsä mysteerinen kuolema johti eräänlaisen omituisiin asioihin ja okkultismismin tutkimiseen perustuvan salaseuran herrasmieskerholla, muut eivät tunnu ottavan sitä niin vakavasti, mutta jotenkin seuran kautta James on alkanut miettimään veljensä kuolemaa uudelleen. Hän myös muistaa yön savannilla, kun hän joutui seurueensa kanssa pakenevan jotain hirmuista petoa, jonka siluetti, karjunta ja onnettomien uhrien huudot viittasivatkin johonkin muuhun kuin tavalliseen petoon.

Miettiessään, onko arkitodellisuus todellakin kaikki, mitä on olemassa, hän on yrittänyt selventää ajatuksiaan yksityisellä psykologilla…

James Randolph Burnham

Into the Madness anwil anwil